FAQ

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem gerust contact op.

Zweverig?

 

Mindfulness roept somt associaties op met zweverigheid en geitenwollensokken, maar mindfulness is juist heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor westerse mensen en helpt je om te gaan met de uitdagingen van een druk (westers) bestaan.

Grote bedrijven als Google, Yahoo en Unilever trainen hun medewerkers niet voor niets in mindfulness. In de geestelijke gezondheidszorg neemt mindfulness een grote vlucht omdat het bewezen effectief is bij tal van geestelijke problemen, depressie en stress.

Wat zijn de kosten?

Tegenwoordig hoeft een mindfulnesstraining niet meer zoveel te kosten! Veel zorgverzekeraars vergoeden de training (gedeeltelijk)! Zeker de moeite waard dus om dit even uit te zoeken voor jezelf. Ik voldoe aan alle eisen die je zorgverzekeraar zal vragen (namelijk categorie 1 trainer en lid van de beroepsvereniging).

De training voor particulieren kost 495,00.

Mocht je werkgever de training betalen, dan zijn de kosten 650,00 exclusief BTW.

Een individuele mindfulnesstraining kost 750,00. Als je werkgever dit voor je wil betalen, dan zijn de kosten 850,00 exclusief BTW.

Mochten de kosten een probleem voor je zijn, neem dan contact met mij op. Ik zou het zonde vinden als dit je deelname in de weg zou staan.

Waar kan ik op letten bij het kiezen van een Mindfulness training?

 

De persoonlijke klik met de trainer, volg daarin je gevoel. Je zou de trainer eens kunnen bellen of gaan kennismaken, Mindfulnesstrainers staan daar zeker voor open.

  • Is de trainer gediplomeerd? Mindfulnesstrainer is een vrij beroep, in principe mag iedereen in Nederland een mindfulness training geven. Een gediplomeerd trainer staat garant voor kwaliteit.
  • De achtergrond van de trainer.
  • De stijl van het trainingsbureau. Heb je een voorkeur voor een wat “aardsere” of juist “spirituelere” stijl.
  • De samenstelling van de groep deelnemers en de groepsgrootte.
  • De locatie. Voel je je prettig in een yogaschool, een meditatieruimte of heb je de voorkeur voor een wat zakelijkere of creatieve ruimte.
Waarvoor dient de telefonische intake?

De intake is bedoeld om persoonlijk kennis te maken met de trainer, om samen te kijken of de verwachtingen bij elkaar passen en om verdere inhoudelijke en praktische informatie uit te wisselen. Naar aanleiding van dit gesprek is het nog mogelijk dat jij of de trainer beslissen dat deelname toch niet de beste keuze is voor dit moment.

Het gesprek is in eerste instantie telefonisch. Een persoonlijke afspraak is mogelijk, als hiervoor aanleiding is.

Wanneer vinden de trainingen plaats?

Individuele training en coaching wordt in samenspraak afgestemd en kan dus (afhankelijk van de eventuele wachtlijst) gelijk starten.

De groepstrainingen worden op verschillende dagen aangeboden (zie ‘agenda’).

 

Waar worden de trainingen gegeven?

De groepstrainingen worden gegeven in het hartje van Den Bosch in een mooie, lichte en grote ruimte (Kerkstraat 69).

De individuele trainingen en coaching wordt in het Coachhuis gegeven (bij Stadion de Vliert).

Wat komt er van mijn persoonlijke leven aan de orde tijdens de training?

Net zoveel als je zelf wilt. Het is een training, geen therapie: de groepsgesprekken gaan over de oefenervaring, niet over je levensgeschiedenis. Aan het begin stel je jezelf voor, en daarna worden er geen vragen meer gesteld over je achtergrond.

Dit betekent dus ook, dat we tijdens de groepsbijeenkomsten in principe niet op problemen of situaties in je persoonlijk leven ingaan. Hiervoor is de training niet bedoeld. Als je ergens mee zit kun je de trainer overigens natuurlijk wel altijd buiten de groep aanspreken.

Ik heb een lichamelijke beperking. Staat dit deelname in de weg?

Nee, de aandachttraining is ontworpen om ook met lichamelijke beperkingen om te gaan. Het is van belang dit te bespreken met de trainer, zodat je op een aangepaste manier met de oefeningen kan meedoen.

Materiaal

Het cursusmateriaal bestaat uit: een werkboek met informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de sessie. Daarnaast bevat de map gedichten, citaten, tips en lijstjes. Je ontvangt ook een serie audiotracks met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

Hoeveel deelnemers per groep?

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Welke kleding?

Gewoon, gemakkelijk zittende kleding waar jij je prettig in voelt