De trainer

Sarah van Engelen (1980).

Mindfulness is een prachtige methode om op een bewuste manier in het leven te staan en om te leren anders om te gaan met een volle agenda en stress. Door meer ‘in het moment’ te zijn, gaan gedachten, reacties en gevoelens minder makkelijk met je op de loop. Je leert beter om te gaan met de wisselvalligheden en uitdagingen van het leven.

Mijn mindfulness avontuur begon in 2007. Ik ben bij mijn toenmalige werkgever mindfulnesstrainingen gaan geven aan mensen met een verslaving en psychiatrische problematiek. Door in verschillende grote GGZ-instellingen gewerkt te hebben, heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van de meest voortkomende (psychische) problemen, in het bijzonder met depressie, persoonlijkheidsproblematiek en verslaving. Ook heb ik met gezinnen gewerkt en gezien dat een (druk) gezinsleven in combinatie met een (drukke) baan voor een hoop spanningen en overbelasting kan zorgen. Mindfulness kan je helpen bij het hervinden van de dingen die je weer je energie, plezier en rust geven. Met veel enthousiasme zie ik hoe mensen in korte tijd enorme stappen maken en weer een goede balans kunnen vinden tussen werk en privé.

Ik ben opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness, waar ik zowel de basis- als vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer heb gevolgd. Ik ben daardoor trainer van de hoogste categorie (categorie 1), waardoor je als deelnemer bij sommige zorgverzekeraars in aanmerking komt voor een vergoeding. Tevens ben ik lid van de VMBN (http://www.vmbn.nl).

Mijn trainingen zijn persoonlijk en praktisch, omhuld met een vleugje humor zonder al teveel zweverigheid.

Ik werk met kleine groepen van 5 tot maximaal 10 deelnemers. Vooraf is er een persoonlijk intakegesprek.

Tevens geef ik dagelijks ‘mindful coaching’ en bedrijfstrainingen op maat.

Mindfulness zorgt er bij mij voor dat ik de directe ervaring kan beleven in elk moment en dat ik daarmee meer voldoening en diepgang ervaar in de dingen die ik doe. Belangrijk voor mij is dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek mijn eigen ervaringen en die van anderen met mindfulness ondersteunen. Ik heb dan ook besloten om in mijn leven volop ruimte te maken voor mindfulness, zowel privé als professioneel.

FIER is hieruit voorgekomen. Met FIER komt alles samen: mijn belangstelling en passie voor mindfulness én voor mijn werk als therapeut.

Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen!